U bent hier: Home / In memoriam Willy Vanlaere

In memoriam Willy Vanlaere

14 december 1934 - 28 oktober 2015

Rouwbrief

Willy trad eind 1961 in dienst bij het Departement Natuurkunde & Sterrenkunde in het Premonstreitgebouw, Naamsestraat te Leuven. Diensthoofd in die periode was prof. Alfons De Bock, opvolger van prof. kan. Joseph De Smedt.

Bij de splitsing van KUL-UCL in 1968 werd het Departement Wetenschappen overgebracht naar de nieuwe Campus Arenberg II in Heverlee. Daar werd de Practicum en Demonstratiedienst ( PraDem ) een feit.

Willy was er zijn ganse loopbaan verantwoordelijk voor de proefopstellingen , demonstraties en audio-visuele toepassingen over fysica ten behoeve van de lesgevers en bij gelegenheid van congressen in de auditoria. Hij was er actief tot hij in de loop van1995 wegens gezondheidsproblemen zijn loopbaan moest onderbreken.

Willy was niet alleen een collega in de afdeling, maar ook een zeer goede vriend. Ik heb hem persoonlijk gekend vanaf zijn jeugd. We hebben toevallig, samen dezelfde scholen bezocht, zowel lager, middelbaar en ook daarna de T. Hogeschool NaRaFI te Brussel.

Hij was ook een wijnliefhebber en maakte gedurende jaren lekkere appelwijn .Maar het meest maakte hij wijn van druivensap dat zij gingen halen in Duitsland aan de Rijn. Koken was ook een hobby, en hij verraste graag zijn gezin met een gastronomische maaltijd.

In de verlofperiode hield hij ervan om samen met zijn lieve echtgenote Agnes Europa te doorkruisen met hun mobilhome. Hij was heel trots op zijn kinderen : Bruno, Marianne, Frederik en Isabelle en op hun 10 kleinkinderen !

Niet alleen zijn familie, maar ook zijn trouwe vrienden van de Pradem ( Blok C ) die reeds 20 jaar lang maandelijks bij elkaar samen komen, zullen Willy nooit vergeten.

Hij blijft in onze gedachten!

Robert Frateur