U bent hier: Home / In de kijker / Thomas Hertog ontvangt Prijs Vlaamse Wetenschappelijke Stichting 2015

Thomas Hertog ontvangt Prijs Vlaamse Wetenschappelijke Stichting 2015

De Prijs van de Vlaamse Wetenschappelijke Stichting 2015 werd toegekend aan professor Thomas Hertog voor zijn grensverleggende bijdragen aan ons begrip van de initiële singulariteit, beter bekend als de Oerknal of de Big Bang. De jury onder leiding van professor emeritus Yvan Bruynseraede looft zijn baanbrekend onderzoek dat op verfijnde en innoverende wijze de klassieke algemene relativiteitstheorie samenbrengt met de principes van de kwantummechanica.

Na schitterende studies fysica aan de KU Leuven behaalde Thomas Hertog in 2002 zijn doctoraat in Cambridge met Stephen Hawking als promotor. Hij deed postdoctoraal onderzoek aan de University of California in Santa Barbara en het CERN. In 2007 werd hij vast benoemd aan de “Laboratoire AstroParticule et Cosmologie ” aan de “Université Paris 7”. In 2007 ontving hij een prestigieuze Odysseus beurs en keerde hij terug naar de KU Leuven waar hij thans hoogleraar is. Met behulp van zijn Odysseus beurs, een “ERC Consolidator Grant” en andere middelen heeft hij hier  een bloeiende onderzoeksgroep werkzaam in de theoretische kosmologie uitgebouwd. De jury looft eveneens de niet aflatende inspanningen van Thomas Hertog voor de popularisering van de wetenschap.

Proficiat!

Meer lezen over Thomas Hertog en zijn werk