U bent hier: Home / In memoriam Guido CLAES

In memoriam Guido CLAES

Rouwbrief

Zo zullen wij hem hier altijd blijven herinneren:
In de eerste plaats als een echt “goede” mens: met steeds een glimlach op het gezicht; met elke dag voor iedereen – bekend of niet - een vriendelijke groet, met oprechte aandacht voor de gebeurtenissen in het leven van anderen. Hij kon altijd zo rustig blijven en bracht die rust ook over op anderen.

Een familieman: trots op zijn dochter Veronique en op de tweeling Rina en Ravi! De kleinkinderen kwamen op het einde van zijn loopbaan, ze staan vermeld als “zijn prinsesjes” en dat is typisch “Guido”, hij koesterde zijn (grote) familie en vertelde vaak over zijn broer Boudewijn, die speciale zorg nodig had.

Een zeer sociaal-geëngageerd mens: Afrika, hulp bij het plaatsen van zonnepanelen in Haïti

Een fijne collega: aan Guido mocht je eender wat vragen, hij was altijd en onmiddellijk bereid te helpen. Durfde ook wel eens grappen uithalen; als er gelachen/geplaagd werd was Guido er meestal wel bij ...
Voor zijn verjaardag trakteerde hij met “Far breton” (taart), zelfgemaakt en een “délicatesse”. Een huishoudtoestel stuk? Guido kon dat wel repareren en deed dat dan ook, soms moest je daar wel even op wachten maar zelfs de meest versleten mixer kreeg hij terug aan de praat!

Een sportief man: deelname aan “Spel zonder Grenzen” met de stad Diest, organiseren van skireizen naar Oostenrijk - zelf een uitstekend skiër, heeft hij sommigen onder ons leren skiën; gepassioneerd fietser; liefhebber van kruisboogschieten (de kruisboog werd af en toe gerepareerd tijdens de lunchpauze)...

Een reiziger: in de zomer kamperen in Bretagne en in de winter skiën in Oostenrijk (hij organiseerde skireizen waarbij wij als personeel konden aansluiten).

Een getalenteerd elektronicus en een “fijn”-werker: specialist in het delicate soldeerwerk , stond algemeen bekend als de man van het “fijnere” werk, befaamd om de fijne vingers.

Fotograaf bij uitstappen en evenementen.

Een verzamelaar: 50 ct-muntjes, stekkendoosjes, kaartspellen, ... Guido verzamelde eigenlijk alles.
“Guido, wat doe je daar toch allemaal mee?”
“Gewoon bijhouden.”

Gonda Verbruggen, Johan Morren, ook de electronici en mechanici hebben meegeholpen aan dit in memoriam.